top of page

FEDERATIA ROMANA DE BOB SI SANIE

Federatia Româna de Bob si Sanie (F.R.B.S.) a fost fondata în anul 1924 si reorganizata Conform Legii educatiei fizice si sportului nr.69/2000. Este constituita prin asocierea cluburilor de bob, skeleton si/sau sanie si asociatiilor judetene si a municipiului Bucuresti de bob si sanie afiliate si recunoscute de ea. 
        Durata de functionare a F.R.B.S. este pe termen nedeterminat.
        F.R.B.S. organizeaza activitatea de bob, skeleton si sanie de competitie din România, precum si propria sa activitate, în temeiul Statutului si pe baza regulamentelor, normelor si hotarârilor (deciziilor) adoptate de organele sale potrivit competentelor stabilite de Statut.
        Competitiile oficiale se disputa pe pârtii omologate, între sportivii si/sau echipajele structurilor sportive afiliate, pe categorii de vârsta, la urmatoarele probe:
- Bob 2 persoane – masculin si feminin; 4 persoane masculin.
- Skeleton – masculin si feminin;
- echipe, bob/skeleton
- Sanie: simplu – masculin si feminin; dublu masculin, echipe; 
- Sanie pe piste naturale: simplu masculin si feminin, dublu, echipe.
        In functie de programul competitional international de bob, skeleton si sanie al FIBT si FIL, competitiile oficiale dintr-un an competitional se programeaza în perioada 01 septembrie a anului calendaristic curent - 31 august a anului calendaristic urmator. 
        Loturile nationale de bob, sanie, skeleton si sanie pe piste naturale participa în competitiile oficiale internationale organizate de federatiile de specialitate – F.I.B.T. si F.I.L. si au ca obiectiv obtinerea de medalii la Cupa Mondiala, Campionatele Europene, Campionatele Mondiale si Jocurile Olimpice de Iarna.

 

VEZI ISTORIA

ISTORIE
FRBS
bottom of page